31 Aralık 2012 Pazartesi

Andorid Hızlandırma Yöntemi

Öncelikle bu konuda yeni olduğumu belirterek başlıyorum yazıma. Android işletim sisteminin ne olduğu nereden geldiği kim tarafından geliştirildiği ve desteklendiği biliyoruz ki bu malumunuz Google. Arkasında böylesine büyük bir devin olması yada başka bir pencereden bakarsak böylesine büyük bir devin bu işletim sistemini desteklemesi bahse konu işletim sisteminin ne kadar iyi güvenli olduğunun yada öyle hissettirdiğinin kanıtı.

Her neyse konumuz bu değil ama yeni dahil olduğumuz konuya bir giriş yapma gerekçesi bu cümleleri sarf ettirdi. Gelelim Android için üretilen cihazlara ve bu cihazlar üzerinde kullanılan android sürümlerine.
Son güncellemelerde Android 5.0 a yaklaşırken ve her güncelleme veyahut tam anlamıyla geliştirmede daha da cezbedici hale gelirken biz ve cihazımız bu gelişim sürecinin neresinde. Paramız çoksa problem yok….
Sonuçta Android geliştikçe bu sisteme uygun cihazlarda paralel olarak gelişmekte…
Lakin bu yazıyı okuma gereği hissediyorsanız ve cihazımızın hızlanması gerekiyorsa bırakalım sosyolojik tespitleri 
Bir android cihaz aldık diyelim. Farz edelim ki üzerinde 2.3. … bir sürüm var ama bu cihaz için daha üst bi güncelleme çıkmış. Tavsiyem güncelleme yapmamanız yönünde ama biz Türkler bu konuda en azından cihazımızın ne kadar güçlü olduğunu ispatlamak için o güncellemeyi mutlaka deneriz. Geri dönüşü yok değil uygun fiyatlara eski sürüme dönebilirsiniz. Niye bu konuda ısrarcı olduğumu sorarsanız kullandığınız cihazın donanımları üzerinde gelen sürüme paralel güçte geliştirilmiştir. Yani ne kadar benzetmeye çalışsanız da doğana, şahin şahindir.

Bu konuda tavsiyelerim
Güncelleştirmeleri yaptık şimdi neler yapabiliriz sorusuna gelince… Yeni sürüm güzel gelişmiş grafik arayüzleri daha senkron hesaplar vs. vs. Fakat bir sıkıntımız var ki cihazımız yeterince hızlı tepki veremiyor ve kağnı misali biz ilk günlerini arıyoruz. 
1) Cihazınızı fabrika ayarlarına döndürünüz. (Aman önce yedek almayı unutmayın rehberiniz ve uygulamalarınız her daim yedekte bulunsun.) Ayarlar kısmından cihaz üzerinde gelen ve kullanmadığınız bütün programları devre dışı bırakınız.
Nasıl Yapılır? Ana ekranda iken Ayarlar>>Uygulamalar>>İlgili uygulama >> Kaldır veya devre dışı bırak seçeneğini işaretleyerek.
2) Cihazın ayarlar kısmında yer alan geliştirici seçeneklerinden animasyonları kapatınız. Tabi en iyi duvar kağıdı siyah olandır animasyonlu duvar kağıtları vs. kullanmayınız.
3) Ana ekranda gereksiz widget bulundurmayınız. (Mümkünse hepsini kaldırın.)
4) İyi bir TASKKİLLER programı bulup belirli zaman aralığında cihazınızın arka planda çalışan programları kapatacak şekilde ayarlayınız.
5) Cihazınızı Facebook,  Twitter, Gmail vs. hesaplarınızla senkronize etmeyiniz.
Ve unutmayınız ki o bir cep telefonu veyahut tablet!!!!

Şimdilik satırbaşı tavsiyelerim bu kadar. Bu konuda araştırmalarım devam ediyor. Geliştirdikçe yazmaya devam edeceğim.

Hiç yorum yok: